Pachetul de lucru 1:  MANAGEMENT ȘI COMUNICARE

Își propune să asigure respectarea rezultatelor prevăzute, să monitorizeze riscurile, să anticipeze activitățile critice și să proiecteze soluții la problemele emergente, asigurând, în același timp, o desfășurare bună a proiectului și natura sa operațională la nivelul întregii UE.

Pachetul de lucru 2: EVALUAREA EVENIMENTELOR CBRNe

Scopul acestui pachet de lucru  este de a conveni asupra unei categorizări actualizate a evenimentelor CBRNe și asupra unui set de evenimente și scenarii realizabile și funcționale pentru desfășurarea activităților de instruire care vizează operatorii Infrastructurilor Critice (gară, aeroport, spital, instalație energetică, nucleară plantă) în cadrul acestui proiect pilot.

Pachetul de lucru 3: PREGĂTIREA CURSULUI DE FORMARE ȘI A KITULUI DE INTERVENȚIE

 Scopul acestui pachet de lucru este pregătirea unui program de instruire standardizat (STP) dedicat sectoarelor Infrastructuri Critice (CI) identificate (sănătate, energie, nuclear, transport feroviar, aeroport) și efectuarea achiziției și distribuției de echipamente (kituri de intervenție) operatorilor (CI) .

Pachetul de lucru 4: PROGRAM PILOT DE PREGĂTIRE COMUNĂ

 Scopul acestui pachet de lucru este transferul capacităților de răspuns CBRNe către personalul identificat de 10 operatori  CI pilot, care vizează aproximativ 100 de participanți (10 pentru fiecare CI din care 8 operatori și 2 comandanți de incident) pentru a fi instruiți cu privire la tehnicile de prim răspuns pentru întreținerea eficientă a facilității (oferirea de servicii minime bazate pe gravitatea evenimentului).

Pachetul de lucru 5: SIMULĂRI

WP5 își propune să extindă competențele dobândite de operatori și comandanții de incidente ale infrastructurilor critice pilot, prin participarea la simulări din viața reală. Acest pachet de lucru va oferi instruire de nivel 3, un mediu de testare pentru noi procese, competențe și echipamente și un sistem de monitorizare și evaluare pentru a analiza impactul programului de instruire oferit de proiectul pilot RESIST. Pregătirea de nivel 3 va însemna implicarea unui grup de supraveghetori din SAFE, ENEA, Universitatea din Roma Tor Vergata și Institutul pentru Afaceri Internaționale.

Pachetul de lucru 6: PROPUNERE PENTRU CBRN RESILIENCE LABEL

WP6 își propune să promoveze armonizarea educației și a formării pentru primii respondenți CBRNe în țările europene, ca răspuns la evoluția rapidă a programelor de învățare bazată pe e-learning și a metodologiilor de instruire (înaltă fidelitate și simulări în direct), în timp ce deschide calea către propunerea „CBRN Resilience Label” la nivelul UE (CEN, CENELEC și ETSI).